Rożno do kurczaków dostosowane do równomiernej obróbki termicznej

Jeśli prowadzimy lokal gastronomiczny lub foodtruck, w którym głównym składnikiem menu jest kurczak, to warto zastanowić się, czy na naszym wyposażeniu nie powinno znaleźć się rożno do kurczaków. To specyficzny rodzaj pieca wyposażony w obrotowe bagnety lub karuzele z koszykami na produkty. Można za pomocą tego urządzenia piec kurczaki w całości. Za sprawą tej metody obróbki drób stanie się soczysty wewnątrz i chrupiący z zewnątrz.

Wyjątkowo smaczne i zdrowe kurczaki z rożna

Rożno do kurczaków nie wymaga użycia dodatkowej ilości tłuszczu. Zresztą jego nadmiar odprowadzany jest do specjalnego zbiornika, co sprawia, że przygotowywany drób jest niezwykle smaczny, ale też zdrowy. Rożno do kurczaków może być wykorzystywane także do innych mięs, m.in. dziczyzny, golonki oraz szynki. Niektóre modele są dostosowane do sporządzania takich potraw jak szaszłyki. Wszystko zależy tak naprawdę od kreatywności kucharza.

Rożno do kurczaków dostosowane do indywidualnych potrzeb

Urządzenia tego typu często znajdują zastosowanie w lokalach gastronomicznych oraz foodtruckach. Rożno do kurczaków to dobry pomysł na biznes, gdyż jest jednocześnie wydajne, jak i energooszczędne. Na rynku dostępne jest wiele różnorodnych urządzeń tego typu, które potrafią zmieścić jednorazowo nawet kilkadziesiąt kurczaków. Przydatną funkcjonalnością jest możliwość regulacji obrotu rusztów. Można zakupić rożno do kurczaków zasilane gazowo lub elektrycznie.

0 comments on “Rożno do kurczaków dostosowane do równomiernej obróbki termicznejAdd yours →

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *