Czy rozdrabniacz do zlewu to wynalazek czy przyszłość polskich kuchni?

Rozdrabniacz do zlewu w Polsce jeszcze nie zyskały tak dużej popularności, jak to ma miejsce w Stanach Zjednoczonych. Jednak z roku na rok ich popularność stale wzrasta. Nad zainstalowaniem młynka na odpady warto się zastanowić. To zdecydowanie znaczne ułatwienie pracy w kuchni, w ten sam sposób myślał twórca tego rozwiązania już w 1935 roku. W niektórych częściach USA rozdrabniacz do zlewu jest obowiązkowym wyposażeniem kuchennym.

W jaki sposób działa rozdrabniacz do zlewu?

Jest to elektrycznie napędzany młynek, który jest w stanie poszatkować odpadki na mniejsze elementy. Montuje się go w otworze ściekowym w zlewie. Rozdrabniacz do zlewu nie ma żadnych noży czy ostrzy, wyposażony jest w wirujące talerze, które za sprawą działania siły odśrodkowej rozbijają i dociskają resztki jedzenie do rozmiaru około 2 mm. Zmielone pozostałości są spłukiwane wprost do kanalizacji. Po zakończeniu pracy rozdrabniacz do zlewu warto spłukać zimną wodą, aby zapewnić chłodzenie młynka.

Zalety wykorzystywania rozdrabniaczy do zlewu

Młynek do rozdrabniania resztek żywności w zlewie zapobiega jego zatykaniu. Każda pozostałość po obiedzie można zmielić, dzięki czemu do kosza trafiają tylko i wyłącznie suche śmieci. Dzięki temu odpady organiczne nie będą zalegały w kubłach, co zapobiegnie wydzielaniu się nieprzyjemnych zapachów. Rozdrabniacz do zlewu jest doskonałym rozwiązaniem dla dużych lokali gastronomicznych.

0 comments on “Czy rozdrabniacz do zlewu to wynalazek czy przyszłość polskich kuchni?Add yours →

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *